http://www.motortime.nl
http://www.erikgoossens.nl
http://www.accu-opladen.nl

Bestaand domein overnemen

In veel gevallen is de eigenaar van een domeinnaam te achterhalen via de Whois van de domeinnaamextensie.

Voor Nederland is dat https://www.sidn.nl/nc/over-nl/whois/ (vink het vakje “uitgebreid zoeken” even aan).
Voor België is dat https://www.dns.be (rechtsboven in de hoek) en
voor algemene extensies zoals .com kun je er meerdere gebruiken, waaronder https://whois.domaintools.com.
Soms staat er alleen een emailadres, soms ook een telefoonnummer. Neem gewoon de vrijheid om contact op te nemen, maar doe het altijd op een nette, beleefde manier natuurlijk, dan zal niemand er bezwaar tegen hebben.
Vertel gewoon dat je die domeinnaam graag zou willen gebruiken voor een nieuw project waar je mee bezig bent en vraag of ze de domeinnaam aan je willen overdragen (gebruik hier nog niet de term “verkopen”).
Het komt ook steeds vaker voor dat de contactgegevens van de domeinnaamhouder verborgen zijn. 
In zo’n geval kun je proberen via de hostingprovider in contact te komen met de eigenaar van de domeinnaam. Dat lukt niet altijd, maar is wel de moeite waard om te proberen.
In de meeste gevallen krijg je vrij snel antwoord. Soms noemen ze een heel hoge prijs, soms krijg je de naam gratis en soms zeggen ze nee. Als ze nee zeggen, dan kun je een bod doen, dat zou de zaak nog kunnen veranderen. Als ze een, naar jouw idee, heel hoog bedrag noemen, dan kun je altijd een lager tegenbod doen.
Het is altijd moeilijk om een waarde te bepalen voor een domeinnaam, hoewel daar ook wel regels voor zijn. Allerlei factoren spelen een rol, waaronder de reikwijdte van de dienst of het product wat verkocht gaat worden. De taal. De lengte. De extensie. Maar om toch een idee te geven: ergens tussen 500 en 1000 euro is geen gekke prijs.
error: Content is protected !!